#141 Hoe een Carpe Diem dagboek
Ik wil het graag met jullie hebben over Robert Emmons en zijn nieuwe methode van het schrijven van een dankbaarheidsdagboek. Dit heb ik in mijn dagelijkse Carpe Diem- dagboek geïntegreerd. Ik hou dagelijks een Carpe Diem- dagboek bij. Ik leg uit hoe je dit ook kan doen.
“Laten we de dag plukken → VANDAAG!”

#141 Knowledge to Go

Ik wil het graag met jullie hebben over Robert Emmons en zijn nieuwe methode van het schrijven van een dankbaarheidsdagboek. Dit heb ik in mijn dagelijkse Carpe Diem- dagboek geïntegreerd.

Ik hou dagelijks een Carpe Diem- dagboek bij. Ik leg uit hoe je dit ook kan doen.

Ik moedig je aan om duidelijkheid te krijgen over drie grote werk/leefgebieden: Energie + Werk + Liefde.

Dan moedigen we je aan om duidelijkheid te krijgen over jouw beste Identiteit voor elk van jouw Energie + Werk + Liefde werk/leefgebieden. Wie ben jij op je BEST op het gebied van Energie? Werk? Liefde? In mijn coaching- en trainingspraktijk besteden we hier veel tijd aan.

DAN vragen we: “Welke KWALITEITEN belichaamt die beste versie van jou?” Dan dagen we je uit om ZE VANDAAG TE LEVEN.

Voer in: “Carpe Diem!!!”

DAT, denken we, is een belangrijke manier om van theorie naar praktijk naar meesterschap te gaan en het ultieme spel van het leven te winnen.

En…

Ik speel nog met een ander Carpe Diem-DAGBOEKformat met daarin dezelfde drie werk/leefgebieden van Energie + Werk + Liefde.

Dan plaats ik daarin DE TOP 3 DEUGDEN waarvan de wetenschap zegt dat ze het sterkst gecorreleerd zijn met welzijn: Dankbaarheid + Hoop + Zest.

Het component Dankbaarheid is eigenlijk wat we in onze eerdere microlessen hebben besproken.

Dan nemen we HOOP (waar we snel de betere toekomst ZIEN die we creëren) + Zest (waar we de gedisciplineerde actie identificeren die we VANDAAG zullen ondernemen om die toekomst werkelijkheid te maken).

Dat is de Carpe Diem Dagboek in een notendop.

Laten we de dag plukken.

VANDAAG.

logo.png

Jezelf Ontwikkelen

De meest impactvolle en leerzame lessen uit de beste boeken over persoonlijke ontwikkeling leer je via onze (audio)microlessen en praktische online videotrainingen.