#144 Kapotte monitoren
De legendarische stoere Vince Lombardi VERTELD ONS DAT, "vermoeidheid ons allemaal laf maakt." En wij hebben een supereenvoudig tegengif voor lafheid. Namelijk een supereenvoudige Middag-routine.
“Soms moeten we de gegevens negeren”

#144 Knowledge to Go

De legendarische stoere Vince Lombardi VERTELD ONS DAT, “vermoeidheid ons allemaal laf maakt.”

En wij hebben een supereenvoudig tegengif voor lafheid. Namelijk een supereenvoudige Middag-routine. 

Af en toe train ik in een rustig tempo en dan verteld mijn Garmin horloge mij dat mijn hartslag VEEL hoger dan mogelijk is. 

Om je een beetje context te geven. Het Garmin horloge Fenix 6 kan je met een HRM hartslagmeter om je borst verbinden maar je kan er ook voor kiezen om de hartslagmeter van het horloge te gebruiken. Dan meet het horloge je hartslag aan de hand van je pols op de plek waar het horloge zit.

Vaak kijk ik pas thuis hoe ik gelopen heb en wat mijn hart gedaan heeft. Tot mijn verbazing zie ik dat ik tijdens het hardlopen hartslagen heb gehad die niet realistisch zijn. Ik loop overigens voor de liefhebbers tegenwoordig met een Stryd voetpod. Daarmee loop je op kracht in plaats van je hartslag. 

Maar nog voordat ik met de Stryd voetpod liep, bleef ik gewoon hardlopen met het horloge. Ik negeerde op een gegeven moment de hartgegevens.

Dat was het moment waarop het metaforische leermoment me trof.

De gegevens van de hartslagmeter waren, om wat voor reden dan ook, letterlijk NUTTELOOS voor mij tijdens die training.

Dus ik negeerde het.

Raad eens?

Ken je dat stemmetje in je hoofd dat opduikt als je moe bent?

Je weet wel, de stem die zegt: “Het leven is zwaar, wat heb ik het nu moeilijk, zal ik maar stoppen, blah blah blah. enz. Enz. Enz.”

Raad eens?

Als je moe bent, zijn die “gegevens” die je geest je toewerpt ongeveer net zo nuttig als de hartslagmeter van mijn Garmin horloge.

NEGEER HET.

Ga door met je dag.

Bouw je emotionele uithoudingsvermogenspieren op terwijl je je protocol uitvoert en oefen met het hebben van goede slechte dagen. Zoek vervolgens uit wat “werk nodig heeft!” zodat je morgen VEEL beter wakker kan worden – met een werkende monitor die je goede gegevens geeft.

Dat is de microles van vandaag.

logo.png

Jezelf Ontwikkelen

De meest impactvolle en leerzame lessen uit de beste boeken over persoonlijke ontwikkeling leer je via onze (audio)microlessen en praktische online videotrainingen.