#162 Heldere scheidslijnen overschrijden
Zorg dat je een afsluitprocedure hebt om de overgang van je werkmodes naar privé modus goed te doen. Zo ben je in het volgende gedeelte van je dag beter geankerd. Cal Newport raad aan om te zeggen ’Shutdown Complete’ om vervolgens dan je werk af te sluiten.
“En daarna weer op het goede spoor komen”

#162 Knowledge to Go

Deze microles is geïnspireerd op een idee uit het boek Digital Minimalism van Cal Newport 

Vanmorgen deed ik mijn normale ding. De dag begon gisteravond met de techniek ‘afsluiten voltooid’, enz. Je kent deze techniek denk ik al. En voor de mensen die hier nog niet mee bekend zijn. 

Zorg dat je een afsluitprocedure hebt om de overgang van je werkmodes naar privé modus goed te doen. Zo ben je in het volgende gedeelte van je dag beter geankerd. Cal Newport raad aan om te zeggen ’Shutdown Complete’ om vervolgens dan je werk af te sluiten. Mijn coach voegde daar nog een andere wijsheid aan toe. Tel terug van 5, 4, 3, 2, 1 en zeg dan, ’Shutdown Complete’.

Mijn #1 OCHTEND Diep werk doel was duidelijk: maak Knowledge to Go Microlessen.

Opmerking: dit zouden pre-inputs moeten zijn.

Enkel en alleen…

Dat is niet wat ik deed.

In plaats van aan de slag te gaan met de microlessen, merkte ik dat ik snel de status checkte van een project waaraan we werken.

BAH!!

Ik (lachend terwijl ik dit typ) vind het vreselijk als ik mijn hersenen blootstel aan input voordat ik doe wat ik a) zeg dat ik ga doen en b) weet dat het het belangrijkste is, terwijl c) mijn hersenen klaar zijn om te knallen!!!

Talloze minuten verstreken in deze reactieve vóór creatieve modus voordat ik mezelf eruit trok en terugkwam op wat ik zei dat het belangrijkste was.

Ik dacht echt bij mijzelf. “GOZER! Wat ben jij aan het doen?!”

Het was een bizarre gewaarwording.

Deed me aan een paar dingen denken.

Ten eerste: laten we niet vergeten dat we heldere scheidslijnen hebben, niet zodat we ze nooit per se zullen overschrijden, maar zodat wanneer we ze WEL overschrijden, we tennisten WETEN dat we dat gedaan hebben en we snel weer op het goede spoor kunnen komen.

Ten tweede: het deed me ook beseffen hoeveel tijd ik verspilde door in de val te lopen van “Het duurt maar een minuut!” en toen vlogen de uren/dagen voorbij. (Ha.)

En…

Dat is de microles van vandaag.

Wat is jouw ochtendprotocol?

Heb er een?

Werk je eraan?

Dit is om plezier te hebben met het maken en gebruiken van heldere scheidslijnen om ons op het goede spoor te houden terwijl we alles doen wat we kunnen.

logo.png

Jezelf Ontwikkelen

De meest impactvolle en leerzame lessen uit de beste boeken over persoonlijke ontwikkeling leer je via onze (audio)microlessen en praktische online videotrainingen.